Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Amerikaans international Crouse naar Oranje-Rood

Ramon Min|12.08.2024
Crouse

De damesselectie van Oranje-Rood verwelkomt deze zomer liefst zeven nieuwe speelsters, onder wie een Amerikaans international en een verdediger van landskampioen Den Bosch.

We maken de gang langs alle nieuwe gezichten: de 24-jarige Leah Crouse (foto) is Amerikaans international. De verdedigster speelde met de nationale ploeg onlangs op de Olympische Spelen in Parijs. Jolien Bogers maakt de overstap van promotieklasser MOP, waarvoor de 27-jarige de afgelopen drie seizoenen speelde. Eerder kwam Bogers uit voor Schaerweijde en was ze een seizoen actief in Spanje. 

Uit de eigen jeugd stromen de tieners Loeki Treffers (18), keepster Renske van Limpt (17) en Margje van der Loo (18) door naar het eerste team van de nieuwe coach Mark Dekker.

Eerder melde Oranje-Rood al de komst van goalie Lisa Schneider. De 31-jarige Duitse keepster komt over van Mannheimer HC, waarmee ze vorig jaar landskampioen werd. Dit seizoen haalde ze met de topclub uit de Bundesliga de finale van de EHL. Schneider is momenteel de derde keeper van de nationale ploeg en speelde zeven interlands. Zij vervangt bij OR voorlopig de langdurig geblesseerde Vera Beukers, die afgelopen seizoen onder de lat stond in Eindhoven. Amber Brouwer komt over van Den Bosch. De 20-jarige verdediger verkast na drie seizoenen bij de landskampioen.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay