Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Amsterdam legt ook Veenendaal en Van Gils langer vast

Ramon Min|07.05.2024
Anne Veenendaal (Amsterdam)
Willem Vernes

Het blíjft contractverlengingen regenen bij de vrouwen van Amsterdam. De regerend landskampioen en Europees kampioen heeft keeper Anne Veenendaal (28) en middenvelder Stella van Gils (24) langer aan zich weten te binden.

Veenendaal zette haar handtekening onder een contract dat haar nog twee seizoenen bij Amsterdam houdt. De 114-voudig Oranje-international maakte al op 16-jarige leeftijd de overstap van Laren naar de hoofdstad en is er al jaren de onbetwiste nummer één onder de lat.

Van Gils speelt sinds de zomer van 2022 voor Amsterdam, na een lange periode bij Pinoké. De beweeglijke middenvelder, die tussen 2021 en 2022 vijftien keer uitkwam voor het Nederlands elftal, verlengde haar verbintenis bij de club net als Veenendaal met twee seizoenen.

Regen aan contractverlengingen
Veenendaal en Van Gils zijn de laatste in een lange rij contractverlengingen bij Amsterdam. Eerder al legde de club Felice Albers, Marijn Veen, Fay van der Elst, Freeke Moes, Fiona Morgenstern, Michelle Fillet, Sabine Plönissen en Gabrielle Mosch voor langere tijd vast. 

Ook hoofdcoach Teun de Nooijer bereikte eind april een akkoord over een langere samenwerking met Amsterdam. Hij staat ook in het seizoen 2024-2025 als eindverantwoordelijke voor de groep.

Stella van Gils
Stella van Gils. Foto: Willem Vernes
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay