Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Amsterdam versterkt zich met HGC-middenvelder Karst Timmer

Ramon Min|18.03.2024
Karst Timmer
Amsterdam

Amsterdam heeft zich voor komend seizoen versterkt met Karst Timmer. De middenvelder vertrekt na de zomer bij HGC, waar hij momenteel bezig is aan zijn zesde seizoen in de Hoofdklasse.

‘Ik geloof sterk in het plan dat Amsterdam heeft voor de komende jaren en ik wil graag bijdragen aan het verwezenlijken van deze ambitie om landskampioen te worden’, zegt Timmer in het persbericht van de Amsterdamse club. 

Met de overstap legt Amsterdam opnieuw de link met Hattem, dat al eerder spelers naar de hoofdstad zag vertrekken onder wie huidig Oranje-international Floris Middendorp en oud-internationals Marten Eikelboom en Jan Willem Buissant.

Amsterdam maakte eerder al melding van de komst van Casper Berkman (eveneens van HGC) en van de Zuid-Afrikaanse broers Dayaan (24) en Mustapha Cassiem (21). De twee laatstgenoemde spelen dit seizoen voor HDM. Bovendien krijgen de Amsterdammers vanaf volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer: Rick Mathijssen, de huidige coach van de mannen van Bloemendaal.

Timmer is niet de enige speler die HGC na de zomer verlaat. Eerder al kondigden jeugdinternationals Jan van 't Land en Lucas Veen een transfer naar Bloemendaal aan. De Indiër Devindar Walmiki vertrok al tijdens de winterstop bij de club uit Wassenaar.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay