Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Argentijnse Costa Biondi nieuwe aanwinst voor Hurley

Ramon Min|26.08.2024
Biondi

Na Agustina Gorzelany (Amsterdam) en Valentina Raposo (HGC) krijgt ook Hurley dit seizoen versterking van een Argentijnse international. De ploeg van coach Robbert van de Peppel heeft Valentina Costa Biondi gestrikt voor de defensie.

Costa Biondi is afkomstig van de Argentijnse club San Fernando en maakt als centrale verdediger al jaren deel uit van het Argentijnse team. Vanwege een blessure moest ze de Olympische Spelen in Parijs aan zich voorbij laten gaan. De 91-voudig international (negen goals) won eerder met Las Leonas zilver op de Spelen van Tokio in 2021, pakte zilver op het WK 2022 in Amsterdam en veroverde de FIH Pro League in het seizoen 2021-2022. 

'Het is altijd prettig om een nieuwe uitdaging aan te gaan en Hurley geeft mij daarvoor nu de mogelijkheid' zegt Costa Biondi, die in het seizoen 2022-2023 al Hoofdklasse-ervaring opdeed bij Rotterdam. 'Ik wil bij deze club zowel sportief als persoonlijk verder groeien.'

Zerbo en Leurink
Hurley heeft voor het nieuwe seizoen ook spits Ginella Zerbo en middenvelder Laurien Leurink op de spelerslijst staan. Zij zullen alleen worden opgeroepen als de nood aan de man is, bij blessures of andere problemen in de personele bezetting. Zerbo en Leurink namen afgelopen seizoen bij SCHC afscheid van het tophockey. Leurink speelt komend seizoen haar wedstrijden in Hurley Dames 2 en blijft zo ook fysiek fit voor een nieuw seizoen zaalhockey.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay