Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht,
  • Amsterdam

Bloemendaal boekt recordzege in Klassieker tegen Amsterdam

Ramon Min|15.04.2024
2024 KS img 4708
Koen Suyk

De 7-1 zege die Bloemendaal zondag thuis in de Klassieker tegen Amsterdam boekte, gaat de recordboeken in. Het is een evenaring van de grootste overwinning die de Mussen ooit op hun aartsrivaal behaalden.

In het seizoen 2005-2006 trakteerde Bloemendaal Amsterdam ook al eens op een enorme nederlaag. In het Wagener Stadion werd het die dag 1-7, onder meer door een hattrick van Karel Klaver.

Voor eigen publiek had Bloemendaal nooit eerder met zo'n grote marge van Amsterdam gewonnen. De grootste thuiszege vóór afgelopen zondag was de 7-3 van 29 april 2007, mede door treffers van Christian Zeller (twee) en Ronald Brouwer (twee). De 7-1 was bovendien de tiende zege op rij voor Bloemendaal tegen Amsterdam.

Ondanks de zeven doelpunten toonde Bloemendaal-coach Rick Mathijssen zich kritisch op zijn ploeg. 'Het klinkt een beetje flauw na een 7-1 zege, maar ik vond ons eigenlijk helemaal niet zo goed spelen. We waren weliswaar effectief, maar ik denk dat we nog beter kunnen', sprak hij na afloop voor de camer'a van Viaplay.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay