Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Burkhardt mengt zich in strijd om topscorerstitel

Ramon Min|10.04.2024
Burkhardt
Bart Scheulderman

Dankzij vier doelpunten tegen Schaerweijde heeft Boris Burkhardt zich zondag in één klap gemengd in de strijd om de topscorerstitel in de Tulp Hoofdklasse. De aanvaller van Amsterdam staat nu op zeventien treffers, nog maar drie minder dan lijstaanvoerder Jip Janssen.

De 27-jarige Burkhardt maakte afgelopen zondag in het thuisduel met Schaerweijde (5-0 zege) zijn rentree, nadat hij een paar weken langs de kant stond vanwege een enkelblessure. Met twee veldgoals en twee benutte strafcorners tilde hij zijn competitietotaal naar zeventien, goed voor een voorlopige tweede plek op de topschutterslijst.

Kampong-verdediger Jip Janssen is nog altijd koploper. De strafcornergigant van de Utrechters maakte in de uitwedstrijd tegen HDM (2-2) zijn twintigste treffer van deze competitie. Rotterdam-spits Jeroen Hertzberger, derde op de ranglijst, voegde uit tegen Den Bosch (3-7 zege) één goal aan zijn totaal. Hij staat nu op zestien goals.

Primeur en persoonlijk record
Overigens betekenden de vier goals van Burkhardt een primeur voor hem: nog niet eerder maakte hij zoveel goals in één hoofdklassewedstrijd. Wel kwam hij twee keer eerder tot drie doelpunten in één duel namens Amsterdam. 

Met zeventien goals heeft Burkhardt zijn competitietotaal van vorig seizoen – tevens een persoonlijk record – nu al geëvenaard. Met nog vijf speelronden voor de boeg is de kans groot de aanvaller dat record de komende weken zal aanscherpen.

10april topscorers HKH
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay