Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Croon nog weken aan de kant met enkelblessure

Ramon Min|04.09.2024
WV2024 WV2 R8264

Bloemendaal kan bij de start van de competitie nog geen beroep doen op Jorrit Croon. De middenvelder herstelt van een enkelblesure die hij tijdens de Olympische Spelen in Parijs opliep en staat nog wekenlang aan de kant.

Iedereen die de Spelen in Parijs heeft gevolgd, heeft de fysieke malheur van Croon meegekregen. Het begon allemaal met de ‘klapper’, zoals hij het zelf noemde, die hij maakte in de kwartfinale tegen de Australiër reus Jeremy Hayward. Croon ging met hart en ziel het duel in en landde daarbij hard op zijn enkel.

‘Na het duel met Australië hebben we meteen een scan gemaakt', licht Croon toe. 'Daarop was te zien dat ik schade had aan mijn enkelbanden.' De middenvelder wilde echter niets van het olympisch toernooi missen en besloot in overleg met de artsen door te spelen met pijnstillers. 'Na zo’n spuit kon ik weer sprintend het veld over.'

Na de gewonnen olympische finale tegen Duitsland volgde een tweede scan, en eenmaal terug op Nederlandse bodem werd er nog eens gekeken naar het gewricht. Daarbij bleek dat de schade erger was geworden en dat Croon onder het mes moest. Die operatie heeft de Oranje-international inmiddels achter de rug. Een ingreep waarbij een kunststof enkelbandje in zijn voet is gezet. Die moet zijn kuit en scheenbeen op de goede plek houden. Zijn voet zit inmiddels het gips.

De tekst loopt door onder de foto

Snapinsta app 457382012 871823424453673 7024584195839096001 n 1080

Goed herstellen
Bloemendaal begint het nieuwe hoofdklasseseizoen op zondag 15 september, thuis tegen Nijmegen. Voor Croon is het maar de vraag of hij überhaupt in actie komt tijdens de eerste seizoenshelft, die tot 24 november loopt.

‘Ik kijk er al wel naar uit om mijn eerste wedstrijd te spelen als olympisch kampioen. Dat heeft iets bijzonders. Wanneer dit is, kan ik nog niet zeggen. Ik ga mij niet haasten, wil goed herstellen. Als het verantwoord is, wil ik het ongelijk van de dokter bewijzen en er sneller staan dan drie maanden.’

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay