Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Daan Sabel ook komende twee jaar coach van vrouwen Pinoké

Ramon Min|14.03.2024
WV2022 WV2 R6400
Willem Vernes

Daan Sabel heeft zijn aflopende contract als trainer/coach van Pinoké Dames 1 met twee seizoenen verlengd. De oefenmeester blijft nu tot en met seizoen 2025-2026 verbonden aan de club uit het Amsterdamse Bos.

Sabel maakte als assistent-coach al deel uit van de technische staf van Pinoké Dames 1 toen de ploeg in het seizoen 2017-2018 promotie naar de Hoofdklasse realiseerde. Een jaar later werd hij aangesteld als opvolger van hoofdcoach Hans Oostindie. 

Onder leiding van Sabel eindigde Pinoké de afgelopen vier seizoenen telkens knap als vijfde in de Tulp Hoofdklasse, steeds net buiten de plekken die rechtgeven op deelname aan de play-offs. De ploeg hoopt de torenhoge ambitie - voor het eerst in de clubhistorie de play-offs bereiken en zo meestrijden om de landstitel - de komende jaren met Sabel aan het roer te verwezenlijken. 

'Sabel heeft bewezen goede speelsters te kunnen binden aan de club, een oog te hebben voor talent en een goed team te creëren dat aantrekkelijk hockey durft te spelen', zo meldt Pinoké in een persbericht. 'Daarnaast is het onder Sabel al jaren gelukt om speelsters uit de eigen jeugd door te laten stromen.' 

De club maakte meteen ook bekend dat jeugdspeelsters Sophie Thoolen en Eliana Boekhoven komend seizoen doorstromen vanuit MO18-1.

WV2022 WV1 R2643
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay