Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Daan Sabel voor honderdste keer langs de lijn bij Pinoké

Ramon Min|14.04.2024
Daan Sabel Pinoké
Willem Vernes

Pinoké-coach Daan Sabel heeft zondag bij de gewonnen uitwedstrijd tegen Oranje-Rood (1-5) een jubileum kunnen vieren. Hij stond in Eindhoven voor de honderdste keer als hoofdcoach langs de lijn bij een hoofdklassewedstrijd van de Steekneuzen.

Pinoké won 43 van haar honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau onder Sabel, tegen achttien gelijke spelen en 39 nederlagen. De ploeg maakte 169 doelpunten onder zijn leiding en incasseerde er 184. 

Met Sabel als hoofdcoach - hij verlengde onlangs zijn contract bij de club met twee seizoenen - eindigde Pinoké vier seizoenen op rij als vijfde in de Tulp Hoofdklasse, steeds net buiten een plek die rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Dit seizoen bezet de ploeg na achttien speelronden opnieuw de vijfde plaats, op vier punten afstand van nummer vier Kampong. 

Clubrecord
De 1-5 zege bij Oranje-Rood leverde niet alleen een jubileum voor Sabel op. De ploeg zette ook een nieuw clubrecord in de Tulp Hoofdklasse neer door voor de vierde keer op rij een uitwedstrijd te winnen. Dat was Pinoké nog niet eerder gelukt. Voorafgaand aan het duel met Oranje-Rood had de formatie van Sabel ook al bij HGC (2-3), Tilburg (1-3) en Rotterdam (1-4) gewonnen.

Bekijk hieronder de ractie van Sabel na afloop van het duel met Oranje-Rood

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay