Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

De opmars van Kampong: langste zegereeks in vijftien jaar

Ramon Min|25.03.2024
Kampong vrouwen
Willem Vernes

De vrouwen van Kampong zijn bezig aan een ijzersterke fase in de competitie. De Utrechtse formatie van coach Kai de Jager won haar laatste vijf wedstrijden en heeft daarmee momenteel de beste reeks van alle ploegen in de Tulp Hoofdklasse.

Kampong won achtereenvolgens van Oranje-Rood (0-3), Hurley (3-1), HDM (1-2), Rotterdam (2-0) en Bloemendaal (3-0) en bezet door die fraaie reeks inmiddels de vierde plaats op de ranglijst. Die plek geeft aan het einde van de reguliere competitie recht op deelname aan de play-offs om de landstitel.

We moeten aardig wat jaren terug om te ontdekken wanneer Kampong in de Tulp Hoofdklasse voor het laatst vijf keer op rij won. Dat gebeurde in de periode november-december 2008, ruim vijftien jaar geleden.

De tekst gaat verder onder de video

De huidige reeks van Kampong komt al aardig dicht in de buurt van het clubrecord. Dat staat op acht zeges op rij, een serie die de club twee keer realiseerde: tussen december 1993 en maart 1994, én tussen september en oktober 1995.

Clean sheets
Wat verder opvalt aan de resultaten van Kampong dit seizoen, is het geringe aantal tegendoelpunten. De Utrechters kregen in zestien wedstrijden pas twintig treffers te verwerken. Alleen koploper Den Bosch doet dat beter, met vijftien tegengoals in zestien duels. 

Kampong hield dit seizoen al zes keer haar doel schoon, waarvan drie keer in de laatste vijf wedstrijden. Geen enkel ander team hield deze jaargang zo vaak de nul. Amsterdam, SCHC, Den Bosch en Hurley volgen met elk vijf clean sheets.

Kader vorm in laatste 5
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay