Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Video,
  • Nieuwsbericht

Den Bosch pakt EHL-ticket na monsterzege op Tilburg

Ramon Min|12.05.2024
Den Bosch
Bart Scheulderman

Den Bosch doet in het voorjaar van 2025 weer weer mee aan de Euro Hockey League. Door de 8-0 zege op Tilburg op de laatste speeldag verzekerde de ploeg van coach Marieke Dijkstra zich van de eerste plaats in de reguliere competitie.

Den Bosch - Tilburg 8-0
De terugkeer van Maartje Paumen en Ireen van den Assem aan de Oosterplas eindigde in een pijnlijke 8-0 nederlaag. Vanaf de Tilburgse bank zag het technische duo Frédérique Matla vier keer scoren voor Den Bosch. De international schroefde haar totaal op naar 27 treffers en dat leverde haar de topschutterstitel op. 

De Bossche formatie sloot voor de vijfde keer in de hoofdklassehistorie een seizoen af zonder nederlaag. In competitieverband is de nummer één van de Tulp Hoofdklasse Dames al 41 duels ongeslagen. Deelname aan de EHL komend seizoen is door de eerste plaats tijdens de reguliere competitie verzekerd. Tilburg sloot de competitie af als elfde en treft de nummer twee uit de Promotieklasse tijdens de play-outs.

Kampong - SCHC 1-1
De strijd tussen beide play-offdeelnemers eindigde onbeslist. Op het Klapperboom werd het 1-1. De puntendeling had gevolgen voor SCHC, dat van de tweede naar de derde plaats op de ranglijst zakte. De ploeg is door het gelijkspel wel al acht duels op rij ongeslagen. Kampong sloot het seizoen af met een iets betere reeks, liefst elf duels is de Utrechtse ploeg zonder nederlaag.

Bloemendaal - Pinoké 2-2
Voor het vijfde jaar op rij is Pinoké als vijfde geëindigd in de Tulp Hoofdklasse Dames. De Steekneuzen leken op weg naar hun elfde zege van het seizoen, maar tegen het gedegradeerde Bloemendaal verspeelde de ploeg een 2-0 voorsprong. Het 2-2 gelijkspel betekende dat Pinoké geen clubhistorie schreef. Bij winst had de ploeg van coach Daan Sabel het recordaantal zeges in een seizoen, tien in 2020-2021, uit de boeken geschreven. Bloemendaal sloot het seizoen af met een reeks van veertien duels waarin de ploeg niet tot winst kwam.

HDM - Oranje-Rood 6-2
De laatste vier duels van HDM leverden in totaal 26 doelpunten op. En ook op de laatste speeldag kreeg het publiek veel doelpunten voorgeschoteld. De Haagse ploeg was met 6-2 te sterk voor Oranje-Rood. Met twee doelpunten sloot Jip Dicke haar meest trefzekere seizoen bij HDM af. In totaal scoorde ze vijftien keer, zeven meer dan haar persoonlijk record uit het seizoen 2020-2021. Oranje-Rood scoorde één keer uit een strafcorner. Dat was eigenlijk geen verrassing. Zestien van de laatste negentien treffers van de Eindhovense ploeg kwamen tot stand uit de strafcorner.

Hurley - Rotterdam 1-3
De dames van Hurley, vorig seizoen nog deelnemer aan de play-offs, sloten het seizoen in mineur af. Rotterdam was in het Amsterdamse Bos met 3-1 te sterk. Het was daarmee de zesde nederlaag van Hurley in de laatste tien competitieduels. Dankzij de driepunter behield Rotterdam de tiende plaats op de ranglijst. Hierdoor komt de ploeg van coach Brian Vervoort in de play-outs uit tegen de nummer drie van de Promotieklasse.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay