Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Fay van der Elst grossiert als geen ander in veldgoals

Ramon Min|27.03.2024
Fay van der Elst
Bart Scheulderman

In de Tulp Hoofdklasse trekt Amsterdam-aanvaller Fay van der Elst de goede lijn van de eerste competitiehelft onverstoord door in 2024. De kersverse Oranje-international is na zestien speelronden inmiddels de nummer twee op de topscorerslijst.

In het spoor van topscorer Frédérique Matla nestelde Van der Elst zich afgelopen zondag dankzij haar winnende goal tegen Oranje-Rood (3-4 zege) op de tweede plek van de topscorerslijst. De achtvoudig Oranje-international prikte vlak voor tijd haar vijftiende doelpunt van het seizoen binnen: het was alweer haar dertiende veldgoal. 

In de Hoofdklasse maakte geen enkele andere speelster deze jaargang zoveel velddoelpunten. SCHC-spits Pien Dicke scoorde tien keer op deze manier. 

In spoor van Vega en Hoog
In de voorbije vijftien jaar maakten slechts twee speelsters van Amsterdam nóg meer velddoelpunten in één seizoen dan Van der Elst. Voormalig spits Charlotte Vega kwam in 2017-2018 tot veertien velddoelpunten, Ellen Hoog maakte er in 2008-2009 liefst zestien. 

Met haar vijftien goals van deze competitie heeft Van der Elst nu al haar complete productie van de afgelopen twee seizoenen geëvenaard (acht en zeven goals).

27mrt topscorers HKD
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay