Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Agustina Gorzelany voegt zich meteen bij de topschutters

Ramon Min|25.09.2024
Agustina Gorzelany

Met drie doelpunten in de eerste twee duels is Agustina Gorzelany prima uit de startblokken geschoten. De Argentijnse aanwinst van Amsterdam meldt zich daarmee meteen bovenaan het topschuttersklassement.

Gorzelany, al jaren gevreesd voor haar gevaarlijke strafcorner, schoot deze competitie twee keer raak vanaf kop cirkel en benutte afgelopen zondag in de topper tegen Den Bosch (1-2 nederlaag) een strafbal. Met haar drie goals houdt ze voorlopig gelijke tred met Den Bosch-aanvaller Frédérique Matla en SCHC-speelsters Maud van den Heuvel en Yibbi Jansen.

Druk op de schouders
De komst van Gorzelany geeft Amsterdam dit seizoen een machtig wapen op de kop van de cirkel. Dat brengt automatisch veel druk met zich mee, maar daar loopt de 28-jarige Argentijns international (127 interlands, 77 goals) niet voor weg.

'Ik ben naar Nederland gekomen omdat ik me met de beste speelsters van de wereld wil meten. Dat hoge niveau is juist waarnaar ik op zoek was’, vertelde Gorzelany eerder deze week aan Hockey.nl. ‘Dat er druk op mijn schouders ligt voel ik wel, maar ik zie dat niet als iets negatiefs. Eerder als iets positiefs. Ik voel het vertrouwen van de club.’

Topscorers na twee speelronden

  • 3 goals - Agustina Gorzelany (Amsterdam)
  • 3 goals - Frédérique Matla (Den Bosch)
  • 3 goals - Maud van den Heuvel (SCHC)
  • 3 goals - Yibbi Jansen (SCHC)
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay