Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

HDM legt zes nieuwelingen voor komend seizoen vast

Ramon Min|09.07.2024
2024 1612 19693 001 c4 42

De vrouwen van HDM kunnen voor komend seizoen beschikken over zes nieuwe speelsters. Dat was hard nodig ook, want de ploeg zag liefst negen speelsters vertrekken.

De Haagse club heeft allereerst de Ierse international Sarah McAuley aangetrokken. McAuley kwam met de nationale ploeg uit op de Olympische Spelen, een WK en twee EK’s. Sabine van Eijnden komt over van Victoria, waar zij vanaf 2018 heeft gespeeld voor Dames 1. Tussentijds kwam Van Eijnden uit voor Syracuse in de Verenigde Staten. 

Iris Langejans speelde het afgelopen halfjaar voor Laren en was tussen 2021 en 2023 actief in de Verenigde Staten voor Rutgers University. Vanuit de jeugd maken Frederique Dekker, Laila Dierkens Schuttevaer en Jasmijn van der Kaaij de overstap naar het eerste team.

Schop naar HDM
Ook de mannen van HDM hebben zich versterkt. De ploeg neemt Alexander Schop over van HGC, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Tulp Hoofdklasse. Eerder speelde de aanvaller op het hoogste niveau voor Rotterdam. ‘HDM heeft in de afgelopen jaren een omgeving gecreëerd waarin spelers het beste uit zichzelf kunnen halen’, zegt Schop over zijn nieuwe club.
 

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay