Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

HGC en coach Bram Lomans per direct uit elkaar

Ramon Min|22.03.2024
HGC-coach Bram Lomans
Willem Vernes

HGC heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van herencoach Bram Lomans en assistent-coach Sonja Thomann. Zij worden vervangen door oud-spelers Floris van der Linden en David van Ass, die de ploeg ook komend seizoen onder hun hoede nemen.

Lomans nam de coachtaken in de tweede helft van het seizoen 2022-2023 over van Paul van Ass, die bondscoach werd van de Oranje Dames. De opvolger van Lomans, Van der Linden, maakte de eerste helft van het seizoen onderdeel uit van de technische begeleiding.

‘Soms moeten er ingrijpende besluiten genomen in het belang van de toekomst. En natuurlijk doet het pijn om HGC’ers met een dergelijke staat van dienst deze mededeling te moeten doen. Ze hebben in een moeilijke periode moeten werken en ik spreek dan ook mijn oprechte dank uit aan Bram en Sonja voor hun grote inzet’, zegt bestuurslid Tophockey Mark van Loon in het persbericht.

De heren van HGC staan momenteel op een negende plaats in de Tulp Hoofdklasse, slechts twee punten boven een play-outplek. Drie van de vier laatste competitiewedstrijden gingen verloren.

Daarnaast zit de club financieel in zwaar weer en steekt geen geld meer in het eerste herenteam. Inmiddels hebben al meerdere spelers aangekondigd te vertrekken bij de ploeg die in 2022 nog de play-offs haalde.

HGC-trainersduo
Het nieuwe trainersduo van HGC: David van Ass en Floris van der Linden. Foto: Bart Scheulderman
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay