Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Wedstrijdverslag

Ruime zeges Den Bosch en A'dam, R’dam verrast tegen Kampong

Peter Klanke|15.09.2024

In navolging van SCHC zijn ook landskampioen Den Bosch en Amsterdam met zeer ruime zeges de competitie begonnen. Den Bosch was zondag op eigen veld met 6-0 te sterk voor HDM en Amsterdam won in en tegen Tilburg met 7-0. Verrassend was de puntendeling van Kampong tegen Rotterdam.

Den Bosch – HDM 6-0
Met haar achttiende hattrick van haar loopbaan was Frédérique Matla verantwoordelijk voor de helft van de productie van Den Bosch tegen HDM. Den Bosch kende weinig moeite met de Haagse formatie die in de zomer een ware transformatie onderging. Na vijf minuten leidde de Bossche formatie al met 2-0 dankzij treffers van Teuntje de Wit en Charlotte Englebert.

Met de hattrick van Matla en een doelpunt van Sanne Koolen, elk uit een strafcorner stond na vier kwarten de eindstand van 6-0 op het bord. Daarmee evenaarde de ploeg van coach Marieke Dijkstra de grootste zege ooit op HDM. Eerder stond dezelfde uitslag op 6 april 2003 op het scorebord. Met de overwinning is Den Bosch al 42 wedstrijden in de reguliere competitie ongeslagen.

Matla
Frédérique Matla. Foto: Willem Vernes

Pinoké - HGC 2-1
De zevenhonderdste wedstrijd van HGC in de Tulp Hoofdklasse werd geen reden tot een feestje. Het jubileumduel eindigde in een nederlaag. De ploeg van Bas Bogaard kwam nog wel op voorsprong, via de Argentijnse nieuwkomer Valentina Raposo, maar de punten bleven uiteindelijk in het Amsterdamse Bos.

Snel na de openingstreffer maakte Imke Verstraeten gelijk, waarna Josephine Murray na rust het duel in het voordeel van Pinoké besliste. Met de overwinning kwam er voor de winnaar van de ABN AMRO Cup een einde aan een reeks van vijf competitieduels waarin de ploeg voor eigen publiek zonder zege bleef.

Tilburg – Amsterdam 0-7
De twee vorige onderlinge wedstrijden in Tilburg waren in een gelijkspel geëindigd. Dit keer was Amsterdam veruit de bovenliggende partij. De nieuwe aanwinst van de Amsterdammers, de Argentijnse strafcornerspecialiste Agustina Gorzelany, was twee keer trefzeker net als Fay van der Elst. De andere doelpunten voor de ploeg van coach Teun de Nooijer werden gemaakt door Freeke Moes, Michelle Fillet en Fiona Morgenstern.

De 7-0 was een evenaring van de uitslag van de allereerste ontmoeting tussen beide clubs op het hoogste niveau op 30 oktober 2022 in Amsterdam. De zevenklapper leverde Amsterdam na de eerste speeldag de koppositie in de Tulp Hoofdklasse op.

Freeke Moes
Freeke Moes. Rogier Balk

Kampong – Rotterdam 3-3
Rotterdam zorgde voor de eerste verrassing van het seizoen. De ploeg van Jordy van der Waart pakte tegen play-offkandidaat Kampong een punt. De Utrechtse formatie kende een goede start voor eigen publiek toen Luna Fokke al na vier minuten de score opende. Emma van Santbrink en nieuwkomer Yasmin Geerlings bogen de Rotterdamse achterstand om in een voorsprong.

Twee minuten later maakte Fokke gelijk. Na rust leek Bobbi Dijk Rotterdam de zege te bezorgen, maar voorkwam Noor van den Nieuwenhof met een rake corner een compleet valse start van Kampong.