Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Jubileum voor Jip Janssen: 150 doelpunten voor Kampong

Ramon Min|02.04.2024
Janssen juicht
Willem Vernes

Verdediger Jip Janssen heeft een mooie mijlpaal bereikt als speler van Kampong. De strafcornerspecialist maakte tijdens de voorbije Euro Hockey League in Amstelveen zijn 150ste officiële doelpunt voor de hoofdmacht van de Utrechtse club.

Janssen bereikte de grens van 150 officiële doelpunten voor Kampong in de spectaculaire halve finale van de EHL tegen het Duitse Rot-Weiss Köln. Mede door twee treffers van de Oranje-international eindigde het duel in reguliere speeltijd in 5-5, waarna de Utrechters de shoot-outs beter namen en zich plaatsten voor de finale. Daarin verloor het van regerend landskampioen Pinoké (1-0).

De eerste tegen HGC
Janssen maakte zijn eerste goal in de hoofdmacht van Kampong bijna acht jaar geleden: op 13 november 2016 scoorde hij uit een strafcorner in het hoofdklasseduel met HGC (2-2). Inmiddels heeft hij in de Tulp Hoofdklasse al 121 doelpunten op zijn naam staan. Verder scoorde hij vijf keer in de play-offs, vijf keer in de strijd om de Gold Cup en veertien keer in de EHL.

Dit seizoen was Janssen in alle officiële wedstrijden al goed voor 29 doelpunten bij Kampong, waarvan negentien in de Hoofdklasse. Hij heeft nog zeven reguliere competitiewedstrijden en mogelijk nog een paar play-offduels de kans om zijn persoonlijk record van vorig seizoen te benaderen. In 2022-2023 kwam Janssen tot 36 officiële treffers in het shirt van Kampong, de hoogste seizoenscore in zijn hockeyloopbaan op het hoogste niveau.

Janssen 150goals Kampong
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay