Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Kyra Fortuin en Guusje Moes naar Kampong

Ramon Min|07.06.2024
Fortuin Kampong

Kampong heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Kyra Fortuin (27) en Guusje Moes (19). Voormalig Oranje-speelster Fortuin, een aanvallende middenvelder die ook voorin kan spelen, komt over van SCHC. Spits Moes maakt de overstap van Oranje-Rood naar de Domstad.

Fortuin heeft er zeven jaar op zitten in Bilthoven. Ze kwam in 2017 over van Oranje Zwart. De 27-voudig international maakte de afgelopen jaren deel uit van de trainingsgroepen van Oranje, maar werd ook vaak geteisterd door blessureleed. 

In het persbericht van Kampong geeft de Limburgse aan dat ze uitkijkt naar haar nieuwe uitdaging. ‘Haar aanvallende instinct en vermogen om zowel kansen te creëren als af te ronden, zullen zonder twijfel een grote aanwinst zijn voor Kampong. Ook de ervaring met het spelen van belangrijke wedstrijden als play-Offs, finales en interlands gaat Dames 1 helpen een volgende stap te maken’, aldus tophockeybestuurslid Roderick Weusthof.

Guusje Moes, de zus van Oranje-international Freeke, speelde de afgelopen twee seizoenen voor Oranje-Rood. Haar overstap naar Kampong volgt op een verhuizing naar de Domstad, waar ze gaat studeren. 'Kampong speelt aantrekkelijk hockey en doet bovenin mee in de competitie. De mogelijkheid om mijn studie te kunnen combineren met een sportieve uitdaging gaf de doorslag’, aldus de talentvolle speelster van Jong Oranje.

Guusje Moes
Kampong Hockey
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay