Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Matla en Jansen samen aan kop in strijd om topscorerstitel

Ramon Min|13.03.2024
Matla Yibbi
Willem Vernes

Na dertien speelronden in de Tulp Hoofdklasse ligt de strijd om de topscorerstitel bij de vrouwen volledig open. Den Bosch-spits Frédérique Matla voegde zich dankzij twee treffers in de topper met SCHC (4-3) naast Yibbi Jansen aan kop van het schuttersklassement. Bij de mannen nam Kampong’s Jip Janssen afstand van concurrent Sam Lane, die bij Oranje-Rood niet tot scoren kwam.

Tulp Hoofdklasse Dames

Matla tilde haar doelpuntentotaal in dit Hoofdklasse-seizoen met een rake strafcorner en een vlammend backhandschot naar dertien. Dat zijn er evenveel als Yibbi Jansen, die in het onderlinge duel met Den Bosch nu eens níet op het scoreformulier belandde. 

In de subtop kwam Amsterdam-aanvaller Michelle Fillet met haar treffer tegen Tilburg (3-2 zege) in de dubbele cijfers. Ook Trijntje Beljaars deed goede zaken met twee goals tegen Den Bosch: zij staat nu op negen treffers in deze competitie.

Kader topscorers HK Dames2

Tulp Hoofdklasse Heren

Strafcornerkanon Jip Janssen voegde in het thuisduel met Schaerweijde (2-1 zege) één treffer toe aan zijn totaal en staat nu op zestien goals in de Hoofdklasse. Dat is er eentje meer dan de Nieuw-Zeelander Sam Lane, die tegen HDM de plank en het net niet kon vinden.

Achter dit duo kwamen naaste volgers Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Boris Burkhardt (Amsterdam) en Joep Troost (Pinoké) alledrie één keer tot scoren. Thierry Brinkman hielp zijn ploeg Bloemendaal met twee goals aan een 4-2 zege op Rotterdam en steeg daarmee naar de subtop in het topscorersklassement (negen goals).

Kader topscorers HK Heren
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay