Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Mijlpaal voor Marijn Veen: 50ste goal voor Amsterdam

Ramon Min|08.04.2024
Marijn Veen 2
Koen Suyk

Marijn Veen maakte afgelopen zondag tegen Hurley (1-0 zege) niet alleen haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen. De aanvaller van Amsterdam kon dankzij haar winnende treffer ook een persoonlijke mijlpaal vieren.

Veen, die langzaam weer op haar oude niveau terugkomt na een slepende voetblessure, schoot tegen Hurley vlak voor rust met een vlammend backhandschot de 1-0 op het bord. Die goal betekende haar vijftigste treffer voor Amsterdam, in alle officiële competities.

Veen maakte sinds haar debuutseizoen 2017-2018 veertig goals in de Tulp Hoofdklasse voor Amsterdam, vijf in de play-offs, één in de strijd om de Gold Cup en vier in de Euro Hockey League. Haar meest productieve seizoen was 2018-2019, toen ze zestien doelpunten liet aantekenen, waarvan dertien in de Hoofdklasse.

'Ik had alle tijd en alle ruimte toen ik kon uithalen', blikte Veen na afloop voor de camera van Viaplay terug op haar goal. 'Ik stond ook niet zo ver van het doel, dus ik had er wel een goed gevoel over dat die bal erin zou gaan.'

Bekijk hieronder het interview met Marijn Veen na afloop van Amsterdam-Hurley

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay