Nijmegen keert na 47 jaar terug op hoogste niveau

Ramon Min|12.05.2024
Nijmegen Heren 1
Jan Willem de Venster

De mannen van Nijmegen hockeyen komend seizoen in de Tulp Hoofdklasse. Door een 4-1 thuisoverwinning op laagvlieger Almere kroonde de ploeg van coach Bas Bogaard zich tot kampioen van de Promotieklasse.

Na een zenuwachtig begin waarin nummer tien Almere zeker niet onderdeed voor Nijmegen brak David Blom de ban door in de 31ste minuut – na vijf pogingen op rij – de 1-0 binnen te slepen uit een strafcorner. Vier minuten later verdubbelde Tijn Stuve al de score, ook uit een corner.

Na rust gooide Nijmegen de schroom van zich af en liet het met mooi combinatiespel zien terecht de ranglijst aan te voeren. Gijs van Aken bekroonde de aanvalsdrift met een fraaie tip-in uit – opnieuw – een strafcorner. Met de 4-0 gooide Kjell Bakker de wedstrijd definitief op slot. Met zijn doelpunt drie minuten voor tijd, een fraaie flats in de touwen, redde Hidde Kiljan de Almeerse eer.

Het zal Nijmegen een zorg zijn: na 47 jaar keert de Gelderse club terug naar het hoogste niveau. In 1977 degradeerde de ploeg van het hoogste niveau, na vier jaar in de Hoofdklasse gespeeld te hebben. Nijmegen wordt komend seizoen gecoacht door Rob Haantjes, de huidige coach van de vrouwen van Oranje-Rood.