Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Persoonlijk doelpuntenrecord voor Bossche spits Maartje Krekelaar

Ramon Min|19.03.2024
Maartje Krekelaar
Willem Vernes

De vrouwen van koploper Den Bosch maakten tijdens het dubbelweekend in de Tulp Hoofdklasse negen doelpunten in twee wedstrijden. Hoewel spits Frédérique Matla de meeste aandacht voor zich opeiste met vijf goals, kon ook Maartje Krekelaar een persoonlijk succesje vieren.

De ervaren aanvaller van Den Bosch maakte in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Hurley (4-1 zege) haar tiende competitiedoelpunt van het seizoen, een nieuw persoonlijk record. Niet eerder was het Krekelaar gelukt om in één Hoofdklasse-seizoen de dubbele cijfers te halen. In het seizoen 2021-2022 kwam ze tot negen doelpunten.

Mijlpaal in zicht
Door haar productieve seizoen is Krekelaar in rap tempo dichter bij een mooie mijlpaal in haar loopbaan gekomen. Ze heeft nog één doelpunt nodig voor haar vijftigste treffer in de Hoofdklasse. Krekelaar maakte al haar 49 doelpunten in het shirt van Den Bosch, de club waarvoor ze in het seizoen 2011-2012 debuteerde.

Den Bosch is dit seizoen de enige ploeg in de Tulp Hoofdklasse met drie speelsters in de dubbele cijfers. Frédérique Matla staat na haar vijf goals van het dubbelweekend inmiddels op achttien en Joosje Burg volgt met elf doelpunten.

20mrt Topscorers Dames
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay