Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Pinoké en Bloemendaal winnaars ABN AMRO Cup

Ramon Min|08.09.2024
1e selectie ABN AMRO Cup Hannie Verhoeven Fotograaf 007

De vrouwen van Pinoké en de mannen van Bloemendaal hebben zondag de eerste prijs van dit seizoen veroverd. Op de finaledag van het ABN Amro Hockey Weekend was Pinoké stadgenoot Hurley met 1-0 de baas. Bloemendaal rekende eenvoudig af met Klein Zwitserland: 4-0.

Kari Stam was het goudhaantje bij de vrouwen van Pinoké. De spits tikte vlak voor rust van dichtbij de enige treffer binnen, op een voorzet van Elin van Erk. In de halve finale van vrijdag hadden de Steekneuzen al met succes afgerekend met Oranje-Rood (3-0).

Voor Pinoké betekende de winst in de finale de eerste eindzege ooit in de historie van de strijd om de ABN AMRO Cup, het traditionele voorbereidingstoernooi van de clubs uit de Tulp Hoofdklasse. Oranje-Rood (2019), Amsterdam (2021) en SCHC (2022 en 2023) waren de eerdere winnaars van de zogeheten Marijke Fleuren Trofee.

Pinoké – Hurley 1-0
26. Kari Stam 1-0

1e selectie ABN AMRO Cup Hannie Verhoeven Fotograaf 016

Ook Bloemendaal won het voorbereidingstoernooi voor het eerst. De finale waarin De Mussen toesloegen, was minder spannend dan die bij de vrouwen. Nathan Ephraums, de nieuwe Australische spits van Bloemendaal, prikte binnen het kwartier de openingsgoal binnen. Daarna klaarden Marc Miralles en Casper van der Veen (twee goals) de klus voor de ploeg van de teruggekeerde coach Michel van den Heuvel.

Bloemendaal speelde nog zonder gouden olympiër Jorrit Croon, die herstelt van een enkeloperatie. Ook Jasper Brinkman, die vlak voor de Spelen afviel bij Oranje, ontbrak bij de titelkandidaat. De verdediger maakte eerder in de voorbereiding wel minuten, maar moest nu vanwege rugklachten toekijken.

Bloemendaal is na Oranje Zwart, Rotterdam, Amsterdam, Kampong en HGC de zesde club die de Jan Hagendijk Trofee wint. Rotterdam is met zeven eindzeges met afstand de meest succesvolle ploeg in de historie van het traditionele voorbereidingstoernooi. 

Bloemendaal – Klein Zwitserland 4-0
13. Nathan Ephraums 1-0
28. Marc Miralles (sc) 2-0
32. Casper van der Veen 3-0
45. Casper van der Veen 4-0

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay