Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Recordaantal tegendoelpunten voor vrouwen Rotterdam

Ramon Min|25.03.2024
WV2023 WV1 R2866
Willem Vernes

De vrouwen van Rotterdam hebben door de 1-4 thuisnederlaag tegen Pinoké van zondag een negatief clubrecord in de Tulp Hoofdklasse aangescherpt. Het aantal tegengoals in dit seizoen steeg naar zestig, het hoogste aantal ooit voor de Rotterdamse ploeg in één seizoen op het hoogste niveau.

Het vorige negatieve clubrecord dateerde van het seizoen 2008-2009, toen Rotterdam in 22 duels 59 goals om de oren kreeg. Nu staat de teller na zestien speelronden al op zestig tegengoals.

Vorig seizoen - het eerste seizoen terug op het hoogste niveau na een afwezigheid van tien jaar - kwam het recordaantal tegengoals al in gevaar. Toen stokte de teller na 22 speelronden op 58 tegengoals. 

Rotterdam is met zestig tegentreffers momenteel de meest gepasseerde ploeg in de Tulp Hoofdklasse. De ploeg van coach Brian Vervoort bezet de tiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen play-offs om lijfsbehoud betekent. De afstand tot de veilige negende plek (bezet door Oranje-Rood) bedraagt momenteel vier punten.

Rotterdam-coach Brian Vervoort
Rotterdam-coach Brian Vervoort. Foto: Willem Vernes
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay