Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht

Thierry Brinkman verrast hockeywereld met transfer naar Den Bosch

Ramon Min|07.03.2024
Thierry Brinkman Den Bosch
HC ‘s-Hertogenbosch

Oranje-aanvoerder Thierry Brinkman (173 caps) kiest na negen seizoenen bij Bloemendaal voor een nieuwe uitdaging bij Den Bosch. De 28-jarige topspits sluit na de zomer aan bij de ploeg van coach Nanco Jansonius. Hij tekende een contract voor vier seizoenen.

Brinkman is dolblij met de overstap naar Den Bosch: 'Het was een moeilijke beslissing waarover ik lang heb nagedacht. Ik heb negen fantastische en succesvolle jaren bij Bloemendaal gehad. Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt en momenten beleefd die ik nooit meer zal vergeten. Ik ben de club, de staf en natuurlijk mijn (oud) teamgenoten heel erg dankbaar voor al die mooie jaren. Bloemendaal zit voor altijd in mijn hart.'

Brinkman maakte in 2015 zijn debuut in Oranje en werd onder meer vier keer Europees kampioen, won zilver en brons op het WK, twee maal goud in de Pro League en reikte op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021 tot de kwartfinale. Hij kwam via SCHC en Kampong in 2015 bij Bloemendaal terecht. Met die club werd hij drie keer landskampioen en won hij vier keer de EuroHockey League.

Brinkman werd in 2017 genomineerd door de FIH Rising Star Award en was in 2022 en 2023 kandidaat om de prestigieuze prijs van FIH Wereldspeler van het jaar in de wacht te slepen.
 

Thierry Brinkman met Reinier Hoogwout, bestuurslid Tophockey bij Den Bosch.
Thierry Brinkman met Reinier Hoogwout, bestuurslid Tophockey bij Den Bosch. Foto: HC ‘s-Hertogenbosch
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay