Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Tiende hattrick in de Hoofdklasse voor Yibbi Jansen

Ramon Min|09.04.2024
Yibbi Jansen SCHC
Willem Vernes

Niet voor het eerst dit seizoen schoot Yibbi Jansen afgelopen zondag met scherp in de uitwedstrijd tegen Pinoké. Mede door de derde hattrick van het seizoen van de strafcornerspecialiste zegevierde de ploeg uit Bilthoven met 1-3.

Drie goals van Yibbi Jansen in één hoofdklassewedstrijd: dat is allang geen zeldzaamheid meer. Het gebeurde dit seizoen al twee keer eerder. Tijdens de eerste speelronde scoorde de Oranje-international drie keer op bezoek bij Bloemendaal (0-6) en in speelronde 8 herhaalde ze dat kunstje in het uitduel met haar vorige club Oranje-Rood (0-6). In die wedstrijd scoorde ze zelfs vier keer.

Met die drie hattricks van dit seizoen steeg het aantal hattricks van Jansen in de Hoofdklasse naar tien. Ze maakte er inmiddels zes als speelster van SCHC en eerder vier in dienst van Oranje-Rood. Slechts tien speelsters in de historie van de Hoofdklasse maakten ooit nog meer hattricks. 

Lammers hattrick-koningin
Absolute recordhouder qua hattricks is voormalig Laren-spits Kim Lammers. Zij maakte in 43 competitiewedstrijden minstens drie doelpunten: 32 keer drie goals, acht keer vier doelpunten, twee keer vijf goals en één keer zes treffers.

Bekijk hieronder de reactie van Yibbi Jansen na de gewonnen wedstrijd tegen Pinoké (1-3)

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay