Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Tiende nederlaag van het seizoen bezorgt Amsterdam negatief clubrecord

Ramon Min|18.03.2024
Boris Burkhardt
Willem Vernes

De nederlaag die Amsterdam zondag op eigen veld leed tegen koploper Oranje-Rood (2-3), heeft de kwakkelende ploeg van coach Taco van den Honert een nieuw negatief clubrecord opgeleverd. Nooit eerder in de Hoofdklassehistorie verloor Amsterdam zoveel competitiewedstrijden in één seizoen als nu.

Het verlies tegen Oranje-Rood was alweer de tiende nederlaag van deze competitie voor het kwakkelende Amsterdam. Pijnlijk genoeg kwamen zes van die verliespartijen tot stand in het eigen Wagener Stadion. Met verder slechts één zege en een gelijkspelletje is de thuisbalans van de mannen van Van den Honert uiterst belabberd. 

Negatief clubrecord
In alle vijftig eerdere Hoofdklasseseizoenen van de ploeg was het nog niet voorgekomen dat er zoveel competitieduels verloren gingen. Het negatieve clubrecord stond op negen nederlagen in één jaargang. Dat gebeurde in 1998-1999 voor het eerst en werd vorig seizoen geëvenaard.

Amsterdam is er alles aan gelegen het recordaantal nederlagen niet nóg verder te laten oplopen. Met nog zeven speelronden te gaan staat de ploeg op de tiende plaats in de gevarenzone en dreigt het beslissingswedstrijden te moeten spelen om degradatie uit de Hoofdklasse te ontlopen.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay