Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Topscorer Jip Janssen loopt verder weg van zijn concurrenten

Ramon Min|26.03.2024
Jip Janssen (Kampong)
Willem Vernes

In de strijd om de topscorerstitel in de Tulp Hoofdklasse nam Kampong-verdediger Jip Janssen afgelopen weekend verder afstand van zijn concurrenten. Zijn twee goals tegen Den Bosch (3-1) zetten de teller voor hem op negentien, vier meer dan Sam Lane (Oranje-Rood) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam).

Janssen komt deze week met Kampong in actie tijdens de Euro Hockey League in het Wagener Stadion, waar de kwartfinale, halve finale en finale van het Europese clubtoernooi worden afgewerkt. De strafcornergigant uit Utrecht kan in Amstelveen een mijlpaal bereiken: hij heeft nog twee doelpunten nodig voor zijn 150ste officiële doelpunt als speler van Kampong.

Janssen verdeelde zijn 148 doelpunten voor de Utrechtste club als volgt: 121 in de Tulp Hoofdklasse, vijf in de play-offs, twaalf in de Euro Hockey League en tien in de strijd om de Gold Cup.

Brinkman rukt op
In de subtop voerde Bloemendaal-spits Thierry Brinkman zijn productie verder op. De aanvoerder van de Mussen scoorde tijdens de 9-2 monsterzege op HDM voor de derde wedstrijd op rij en staat nu op twaalf treffers. 

Brinkman gaf tegen HDM ook nog twee beslissende passes en tilde zijn aantal assists daarmee naar zes. Zodoende was de aanvaller dit seizoen eigenhandig al direct betrokken bij achttien goals van zijn ploeg.

27mrt topscorers HKH
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay