Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Uitgelicht: drie toptransfers in de vrouwencompetitie

Ramon Min|12.09.2024
WV2024 WV2 R9237

Het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse barst dit weekend eindelijk los. In de voorbije maanden zijn heel wat spelers van club veranderd. We belichten drie toptransfers in de Hoofdklasse Dames van afgelopen zomer.

Jip Dicke: van HDM naar SCHC
HDM kende met een achtste plaats een teleurstellend vorig seizoen, maar één speelster hield op persoonlijk vlak toch een prettig gevoel over aan de jaargang 2023-2024. Aanvaller Jip Dicke onderscheidde zich bij de Haagse ploeg door liefst vijftien keer te scoren in competitieverband, een nieuw persoonlijk record.

Met dat aantal doelpunten nestelde de spits zich tussen de topschutters van het voorbije hoofdklasseseizoen en verdiende ze een transfer naar titelkandidaat SCHC, dat goaltjesdief Ginella Zerbo zag vertrekken. In Bilthoven speelt de 22-jarige Dicke voor het eerst in haar loopbaan samen met haar oudere zus Pien, die al een paar jaar bij SCHC in de voorhoede speelt. Aan scorendvermogen dit seizoen geen gebrek bij SCHC.

Jip Dicke
Foto: Willem Vernes

Guusje Moes: van Oranje-Rood naar Kampong
De hockeyloopbaan van Guusje Moes kent een gestage ontwikkeling. De talentvolle aanvaller, de jongere zus van Oranje-international en Amsterdam-aanvaller Freeke Moes, maakt al na twee seizoenen in de hoofdmacht van Oranje-Rood een duidelijke stap hogerop. Ze moet in de voorhoede van Kampong, dat onder meer aanvaller Lidewij Welten zag weggaan, voor nieuw vuur gaan zorgen.

De 19-jarige Moes hoopt in Utrecht, waar ze ook gaat studeren, nadrukkelijk in beeld te komen bij het grote Oranje. De spits die de afgelopen jaren een vaste kracht in Jong Oranje was, wil via de stap naar Kampong haar grote droom verwezenlijken: in het Nederlands elftal samenspelen met haar zus.

Guusje Moes
Foto: Willem Vernes

Valentina Raposo: van River Plate naar HGC
Valentina Raposo geldt op dit moment als één van de grootste talenten van het Argentijnse hockey. Op 21-jarige leeftijd heeft ze al twee Olympische Spelen (Tokio 2021 en Parijs 2024) én een WK (Amsterdam/Terrassa, 2022) op haar naam staan. Op de Spelen van Tokio was ze met achttien jaar de jongste speelster in de Argentijnse selectie.

Raposo, die afgelopen december bovendien nog aanvoerder was van Jong Argentinië op het WK-21 in Chili, komt dit seizoen in de Tulp Hoofdklasse twee landgenoten tegen: de internationals Agustina Gorzelany (Amsterdam) en Valentina Biondi (Hurley). Bij HGC moet de Argentijnse verdediger het gemis van Margot van Geffen en Eva Drummond verzachten.

Valentina Raposo
Foto: Koen Suyk
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay