Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Uitgelicht: drie toptransfers in de mannencompetitie

Ramon Min|12.09.2024
Snapinsta app 429884270 18314059165132208 2333943041189832314 n 1080

Het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse gaat dit weekend van start. Het was de afgelopen maanden een komen en gaan van spelers bij de twaalf clubs op het hoogste niveau. We belichten drie opvallende transfers bij de mannen.

Thierry Brinkman: van Bloemendaal naar Den Bosch
Oranje-aanvoerder en Bloemendaal-icoon Thierry Brinkman verraste de hockeywereld in maart van dit jaar door een overstap naar Den Bosch aan te kondigen. De 29-jarige aanvaller was na negen seizoenen Bloemendaal toe aan een nieuwe uitdaging en tekende een contract tot medio 2028 bij de Brabanders, die dit seizoen eindelijk weer de play-offs willen bereiken.

Brinkman hoopt aan de Oosterplas een gevaarlijk duo te worden met collega-aanvaller Koen Bijen. Dat de beide internationals een goede klik hebben bleek al in de finale van de Olympische Spelen van Parijs tegen Duitsland (gewonnen na shoot-outs): daarin maakte Brinkman de 1-0 op aangeven van Bijen.

Koen Bijen en Thierry Brinkman
Koen Bijen en Thierry Brinkman. Foto: Willem Vernes

Tim Knapper: van Schaerweijde naar Pinoké
Tim Knapper maakt een stormachtige ontwikkeling door als exponent van de jeugdopleiding van Schaerweijde. De achttienjarige verdediger, die al jaren met de relaxedheid van een routinier speelt, werd afgelopen seizoen ondanks zijn jonge leeftijd en gebrek aan ervaring op het hoogste niveau amper gewisseld bij de ploeg uit Zeist.

Knapper stond in afgelopen zomer als allerjongste lid van de selectie op het EK met Jong Oranje en verdiende een overstap naar Pinoké, waar hem de zware taak wacht Alexander Hendrickx te doen vergeten.

Tim Knapper
Tim Knapper. Foto: Willem Vernes

David Huussen: van KZ naar Amsterdam
'David kan wereldtop worden. Dat geloof ik echt.’ Die veelbelovende woorden sprak Omar Schlingemann vorig seizoen uit als coach van Klein Zwitserland. De 23-jarige Huussen maakte als spelbepaler een ijzersterk jaar door bij KZ, waar hij opviel door zijn rushes, zijn acties en het creëren van kansen.

De transfer naar Amsterdam is het volgende hoofdstuk in de sprookjesachtige ontwikkeling van Huussen, die vier jaar geleden nog bij Doetinchem in de Vierde Klasse speelde. Inmiddels staan er al vier interlands in het grote Oranje achter zijn naam.

David Huussen
David Huussen: Foto: Willem Vernes
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay