Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht

Uitgelicht: Frédérique Matla grossiert in hattricks

Ramon Min|17.09.2024
HFN240915266098

Tijdens de eerste speelronde van de Tulp Hoofdklasse Dames zagen we meteen een vertrouwd beeld: Frédérique Matla die meer dan eens raak vuurt in een wedstrijd. Tegen HDM maakte ze alweer haar achttiende hattrick in de Hoofdklasse.

Matla had met haar drie doelpunten - stuk voor stuk rake strafcorners - een groot aandeel in de 6-0 thuiszege van Den Bosch op HDM. Ze begon het nieuwe seizoen zoals ze het vorige eindigde, want in de tweede finalewedstrijd van de play-offs tegen SCHC (3-2) had ze ook al drie keer gescoord. En in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen was het ook al raak: toen maakte ze er zelfs vier tegen Tilburg (8-0).

Achttien hattricks
Met haar drieklapper tegen HDM staat het aantal hattricks van Matla in de Hoofdklasse inmiddels op achttien. Daarmee behoort de 27-jarige aanvaller nu al tot de zeven grootste hattrick-veelvraten van de Nederlandse competitie.

De absolute hattrickkoningin van de Hoofdklasse is nog altijd Kim Lammers, die namens Laren tussen 2000 en 2015 in liefst 43 competitiewedstrijden minstens drie keer scoorde. Ook voormalig strafcornerkanon Maartje Paumen staat hooggenoteerd met veertig hattricks. Het zijn getallen waar Matla voorlopig alleen nog maar van kan dromen.

Meeste hattricks in de Tulp Hoofdklasse Dames

  • 43 - Kim Lammers (Laren)
  • 40 - Maartje Paumen (Den Bosch)
  • 29 - Lisanne Lejeune (HGC)
  • 27 - Helen Lejeune-Van der Ben (Amsterdam)
  • 25 - Mijntje Donners (Den Bosch)
  • 19 - Wietske de Ruiter (HGC)
  • 18 - Frédérique Matla (Den Bosch)


De tekst gaat verder onder de foto

Kim Lammers
Kim Lammers aan de bal namens Laren. Foto: Willem Vernes

25 hattricks voor Den Bosch
Als we ook alle andere officiële wedstrijden van Matla in ogenschouw nemen, dan staat zij voor Den Bosch inmiddels al op 25 hattricks. Behalve die achttien stuks in de Hoofdklasse maakte ze er twee in de play-offs, twee in de strijd om de Gold Cup en drie in Europees verband.

Bij de vrouwen van Den Bosch maakten alleen clubiconen Mijntje Donners (32) en Maartje Paumen (54) nóg meer hattricks.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay