Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Verga zet punt achter indrukwekkende loopbaan

Ramon Min|01.05.2024
Valentin Verga
Willem Vernes

Valentin Verga neemt na dit seizoen afscheid bij de mannen van Amsterdam. De 34-jarige middenvelder is momenteel bezig aan zijn zeventiende (!) hockeyjaar bij de club.

Verga speelt zondag tegen HDM zijn laatste thuiswedstrijd in de Tulp Hoofdklasse na een lange loopbaan bij de club uit de hoofdstad. Hij kwam als tiener over van Almere en groeide bij Amsterdam uit tot één van de bepalende spelers en boegbeelden van Heren 1 en het Nederlandse hockey. In het Nederlands elftal was hij tussen 2009 en 2020 goed voor 193 interlands, waarin hij 35 keer scoorde.

Amsterdam liet weten dat er in september van dit jaar een speciale afscheidswedstrijd wordt georganiseerd voor Verga, om op passende wijze aandacht te schenken aan de imposante loopbaan van het clubicoon. In zeventien jaar tijd was Verga goed voor 105 officiële doelpunten bij Amsterdam, waarvan 84 in de Tulp Hoofdklasse. Hij won twee landstitels en één Gold Cup met Heren 1.

UPDATE 12 juni
Valentin Verga speelt komend seizoen voor Almere, de plek waar hij tot zijn achttiende hockeyde voordat hij naar Amsterdam verkaste. In de Promotieklasse zal hij komend seizoen actief zijn samen met zijn broertje Manuel. De club is blij met de nieuwe aanwinst. ‘Zijn ervaring en passie voor de sport zullen ons helpen om een inspirerende en ondersteunende omgeving te creëren voor zowel onze spelers als de gemeenschap’, zo luidt het persbericht. 

Daarin komt ook Verga zelf aan het woord. ‘Het is nu tijd om terug te komen en mijn droom om samen met mijn broer te spelen uit te laten komen. Daarnaast wil ik een actieve rol spelen om als boegbeeld een actieve bijdrage te gaan leveren aan de nieuwe club brede doelen van De Almeerse’, zo is te lezen. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. ‘Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen en Almere terug te brengen waar het hoort.’

Valentin Verga flatst
Willem Vernes
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay