Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Video,
  • Samenvatting

Tilburg toont veerkracht in cruciaal duel met Oranje-Rood

Ramon Min|07.04.2024
Vrouwen Tilburg
Willem Vernes

In de staart van de Tulp Hoofdklasse hebben de vrouwen van Tilburg zondag uitstekende zaken gedaan door concurrent Oranje-Rood te verslaan. De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt knokte zich knap terug van een 1-3 achterstand en won het thuisduel met 4-3.

Tilburg - Oranje-Rood 4-3

Een 1-3 voorsprong was niet voldoende voor Oranje-Rood om de overwinning over de streep te trekken. Met twee doelpunten uit een strafcorner zorgde Mikki Roberts, de kersverse stagespeelster van de Oranje Dames, ervoor dat de drie punten uiteindelijk in Tilburg bleven. Ondanks de zege blijft Tilburg elfde op de ranglijst, maar heeft de ploeg hetzelfde puntentotaal als nummer tien Rotterdam en is de achterstand op de veilige negende plaats, die in handen is van Oranje-Rood, slechts een punt.

Bloemendaal - Rotterdam 0-3

Bloemendaal kan haar negatieve reeks maar niet doorbreken. Voor de negende keer op rij bleef de ploeg van coach Jeroen Visser verstoken van een overwinning in de Tulp Hoofdklasse. In de degradatiekraker bleek Rotterdam op ‘t Kopje te sterk. Mede dankzij twee doelpunten van Joy Haarman boekte de Rotterdamse ploeg na twee nederlagen weer een zege. Hierdoor heeft Rotterdam een voorsprong van zes punten op Bloemendaal en kruipt het iets dichter naar de veilige negende plaats, hoewel Oranje-Rood zondag nog tegen Tilburg moet spelen. Bloemendaal blijft hekkensluiter met een puntentotaal van zeven.

HGC - HDM 2-1

Met de vijfde overwinning van het seizoen houdt HGC vijf punten voorsprong op de tiende plaats in de Tulp Hoofdklasse, die aan het einde van het seizoen play-outs betekent. Een doelpunt van Tess Huibregtsen uit een strafcorner bezorgde HGC de zege in burenruzie met HDM. Daarmee nam de Wassenaarse ploeg revanche voor de nederlaag (3-1) eerder dit seizoen in Den Haag. HGC is nu drie duels zonder verliespartij. HDM leed alweer de zesde nederlaag in de laatste acht wedstrijden.

Pinoké - SCHC 1-3

Voor de 25ste maal op rij bleef SCHC ongeslagen in de onderlinge confrontatie met Pinoké. De Steekneuzen kwamen nog wel op voorsprong via een doelpunt van Josephine Murray, maar drie doelpunten van Yibbi Jansen bezorgden SCHC alsnog de volle buit. Net als Den Bosch en Amsterdam is SCHC hierdoor ook zeker van deelname aan de play-offs. Pinoké zag de achterstand op nummer vier Kampong groeien naar vier punten.

Den Bosch - Kampong 1-1

De topper in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen koploper Den Bosch en nummer vier Kampong leverde geen winnaar op. Voor het eerst sinds 9 maart 2018 eindigde de onderlinge confrontatie aan de Oosterplas in een gelijkspel. Ook toen was de eindstand 1-1. Met haar twintigste doelpunt van het hoofdklasseseizoen opende Frédérique Matla de score vanaf de strafbalstip, waarna Luna Fokke uit een strafcorner de gelijkmaker produceerde. Het was daarmee het eerste puntenverlies van Den Bosch in eigen huis dit seizoen. Kampong deed in de strijd om de play-offs goede zaken en liep een punt uit op concurrenten Pinoké en Hurley. Het verschil bedraagt vier punten. Inmiddels is de ploeg van coach Kai de Jager al zes competitieduels ongeslagen.

Amsterdam - Hurley 1-0

De kersverse Europees kampioen had haar handen vol aan de buren van Hurley. Het enige doelpunt werd gemaakt door Marijn Veen, die vorig weekend tijdens de EHL haar eerste minuten maakte voor de ploeg van coach Teun de Nooijer. Door de nipte zege is Amsterdam nu al twintig duels op eigen veld ongeslagen. Voor Hurley houdt de zwakke reeks aan. Sinds de hervatting van de competitie heeft de ploeg nog niet gewonnen. De vijf gespeelde duels in 2024 leverden drie nederlagen en twee gelijke spelen op. Het gat naar nummer vier Kampong bedraagt vier punten.

Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay