Spring naar de hoofdinhoud
Ga naar het nieuwsoverzicht
  • Nieuwsbericht

Zussen Pien en Jip Dicke azen op bijzondere familiemijlpaal

Ramon Min|13.09.2024
Jip Pien

De zussen Pien en Jip Dicke kunnen bij de start van het nieuwe seizoen meteen een bijzondere familiemijlpaal vieren in het shirt van SCHC. Beide aanvallers waren samen al goed voor 99 doelpunten in de Tulp Hoofdklasse.

Pien en Jip komen zaterdag met SCHC in Eindhoven in actie tegen Oranje-Rood, in de openingswedstrijd van de nieuwe competitie (afslag 16:30 uur). Na hun hockeydebuut bij Klein Zwitserland en het vervolg bij HDM spelen beide spitsen dit seizoen bij SCHC voor het eerst samen in één team.

Pien Dicke (25) speelde tussen 2015 en 2019 voor HDM en liet in die periode negen doelpunten aantekenen op het hoogste niveau. Sinds haar overstap naar topclub SCHC in de zomer van 2019 voegde ze daar nog eens 57 goals aan toe, wat haar totaal op 66 treffers brengt.

Jip Dicke (HDM)
Jip Dicke bij HDM. Foto: Koen Suyk

Jip Dicke maakte haar debuut voor HDM in het seizoen 2019-2020 en maakte in vier seizoenen bij de Haagse ploeg 33 competitiedoelpunten. De 22-jarige spits eindigde vorig seizoen met vijftien treffers in de bovenste regionen van de topscorerslijst en verdiende deze zomer een toptransfer naar SCHC, waar ze goaltjesdief Ginella Zerbo moet doen vergeten.

Best even wennen
Jip Dicke liet vlak na haar transfer naar de club uit Bilthoven al aan Hockey.nl weten dat ze erg uitkeek naar het samenspelen met haar oudere zus. 'We hebben allebei een neusje voor de goal. Ik denk dat Pien daarin verder is dan ik, maar we hebben dezelfde manier van bewegen in de cirkel. Het zal best even wennen worden. Het kan zomaar gebeuren dat we in het begin een keer tegen elkaar aanlopen omdat we allebei een loopactie naar de eerste paal maken, haha.’

Pien Dicke
Pien Dicke. Foto: Willem Vernes
Viaplay

Kijk live alle wedstrijden op Viaplay.

Mis niks van de Tulp Hoofdklasse; de Premier Hockey League.

Ga naar Viaplay